Parijs-Nice: Greipel wint in de sprint

André Greipel (Lotto-Soudal) heeft in een loepzuivere sprint de zege gepakt in Parijs-Nice. De Duitser haalde het makkel...

Parijs-Nice: Greipel wint in de sprint
  • André Greipel André Greipel

André Greipel (Lotto-Soudal) heeft in een loepzuivere sprint de zege gepakt in Parijs-Nice. De Duitser haalde het makkelijk voor Arnaud Démare. Onze landgenoot Dylan Groenewegen werd derde.

Vandaag stond de laatste kans voor de sprinters op het programma in Parijs-Nice. Gisteren konden de sprinters een dagje vrij nemen in de tijdrit, die imponerend gewonnen werd door Julian Alaphilippe.

Alaphilippe mocht vandaag in de leiderstrui starten en zag vroeg in de etappe de traditionele vlucht vertrekken. Daarbij enkele Fransen maar voorts geen ronkende namen. De favorieten zetten hun mannetjes echter vroeg aan het werk, waardoor de vluchters geen kans hadden op dagsucces.

Onder aanvoering van Tony Martin werd het peloton richting sprint gebracht. Daarin werd de orde even verstoord, omdat ieder team een sprinttrein op poten wou zetten. In de laatste rechte lijn leek Groenewegen af te stevenen op winst, maar Greipel remonteerde onze landgenoot vrij makkelijk. Démare, die de eerste etappe naar zijn hand wist te zetten, werd tweede. Groenewegen strandde op een eervolle derde plek.

De leiderstrui van Julian Alaphilippe kwam niet in gevaar. In het klassement telt de Fransman 33 seconden voorsprong op eerste achtervolger Tony Gallopin.