GP Industria & Artigianato: Adam Yates beste in groep van zes

In Italië ging de winst in de GP Industria & Artigianato naar Adam Yates. De Brit nam de maat van Richard Carapaz en Rig...

GP Industria & Artigianato: Adam Yates beste in groep van zes
  • Afbeelding van Adam Yates Adam Yates
  • Afbeelding van Richard Carapaz Richard Carapaz

In Italië ging de winst in de GP Industria & Artigianato naar Adam Yates. De Brit nam de maat van Richard Carapaz en Rigoberto Urán.

Het wielerweekend in Italië was goed gevuld. Met gister de prachtige Strade Bianche - gewonnen door Michal Kwiatkowski - en vandaag de GP Industria & Artigianato had het Italiaans grondgebied zowaar twee koersen van formaat in één weekend. Immers, de Gran Premio op zondag was vanaf 2017 een eendagskoers van buitencategorie (1.HC).

In en rond Larciano, zo'n vijftig kilometer ten westen van Firenze, lag een pittig parkoers op de renners te wachten. Dat kon rekenen op een leuk deelnemersveld, vlak voor aanvang van Tirreno-Adriatico. Met Vincenzo Nibali, Nairo Quintana, Rigoberto Urán en Adam Yates stonden interessante namen aan de start.

Elite groep kleurt finale

Vier renners beproefden hun geluk in de vlucht van de dag. Daarbij één renner die bekend in de oren klonk: Nils Politt van Team Katusha Alpecin. De andere drie? Adriano Brogi (GM Europa Ovini), Davide Orrico (Sangemini-MG.Kvis) en Angelo Raffaele (d'Amico-Utensilnord). Eens de finale goed en wel op gang kwam, liet de Duitse renner uit de WorldTour het trio Italianen achter.

Maar ook voor Politt was er geen eer te behalen. Hij werd in de kop van de koers afgelost door Franco Pellizotti. De Dolfijn van Bibione rijdt dit jaar weer aan de zijde van Nibali, bij Bahrain Merida. Ook zijn poging droeg niet ver. In de finale, op de plaatselijke omloop, was Androni Giocattoli-Sidermec actief. Het zorgde voor het duo Egan Bernal en Mattia Cattaneo in de zeskoppige kopgroep. Waren er nog bij: Simon Clarke en Rigoberto Urán (beiden Cannondale-Drapac), Adam Yates (Orica-Scott) en Richard Carapaz (Movistar Team).

Bahrain Merida ging met Ramunas Navardauskas en Giovanni Visconti aan boord op jacht naar het zestal. Maar ze haalden de zes koplopers niet bij. Carapaz ging de sprint van heel ver aan, maar zag Yates nog langszij komen. Urán werd derde.

Foto's: Cor Vos