Ewan vol lof over lead-out van Kluge

Het was hun eerste wedstrijd samen, maar Caleb Ewan en Roger Kluge reden of ze al jaren teamgenoten zijn. Ewan: "Ik ben...

Ewan vol lof over lead-out van Kluge
  • Caleb Ewan Caleb Ewan
  • Roger Kluge Roger Kluge

Caleb Ewan zegevierde vandaag overtuigend in de People's Choice Classic. De spurtbom liet Sam Bennett en Peter Sagan tamelijk eenvoudig achter zich. Het zorgde voor tevreden gezichten in het Orica-Scott-kamp. "Ik ben heel blij hoe het uitpakte met Roger Kluge", blikt Ewan terug op de overwinning. 

"Het was de eerste wedstrijd die ik met hem rijd en hij zette me perfect af in de slotfase. Helemaal vooraan en dat was ook de eerste keer dat ik in de wind kwam te zitten. Ik denk niet dat het meestal zo gebeurt in een eerste race met elkaar, maar alles wat ik moest doen was hem volgen. Hij zat achter me met nog een paar rondjes te gaan en ging langs me met nog een rondje te gaan."

Vooraf werd Ewan aangeduid als de topfavoriet in Adelaide. De thuisrijder voelde de druk dan ook op zijn schouders rusten. "Ik probeerde het relaxed aan te pakken. Mijn team stond voor honderd procent achter me. Ik reed gewoon in het peloton voor het grootste gedeelte van de dag om energie te sparen. Ik sprintte vrij vroeg, vroeger dan ik had gehoopt, maar dit geeft veel vertrouwen voor de races van volgende week."

Foto: Cor Vos