De Ketele en De Pauw in een zetel bij Zesdaagse Amsterdam

Kenny de Ketele en Moreno de Pauw hebben een voorschot genomen op de overwinning van de Zesdaagse van Amsterdam. De zege...

De Ketele en De Pauw in een zetel bij Zesdaagse Amsterdam

Kenny de Ketele en Moreno de Pauw hebben goede zaken gedaan in de Zesdaagse van Amsterdam. Het Belgische duo, al sinds dag één aan kop, gaat met een ruime voorsprong de laatste dag in. 

De eerste belager voor De Ketele en De Pauw zijn de Duitsers Leif Lampater en Marcel Kalz. Zij staan 27 punten en twee ronden achter op De Ketele en De Pauw. De derde plek wordt bekleed door de Zwitsers Tristan Marguet en Claudio Imhoff. Zij wonnen de koppelkoers en wipte zo over Arjan Stroetinga en Yoeri Havik in het klassement.

De Pauw ziet de laatste dag met vertrouwen tegemoet. "Het is aan ons om nu onze voorsprong te verdedigen. In punten kunnen ze ons al niet meer voorbij, het is dus zaak geen ronden te verspelen. Dat ze achter ons ook nog om de overige ereplaatsen knokken, kan in ons voordeel werken. Ik denk dat we dit niet meer uit handen gaan geven." Eerder dit jaar won het duo ook al de Zesdaagse van Londen.

1. Kenny De Ketele/Moreno De Pauw 515 punten2. Leif Lampater/Marcel Kalz 488 punten + 2 rondes3. Tristan Marguet/Claudio Imhof 441 punten + 2 rondes4. Yoeri Havik/Wim Stroetinga 413 punten + 2 rondes5. Christian Grasmann/Maximilian Beyer 309 punten + 2 rondes6. Pim Ligthart/Jens Mouris 391 punten + 3 rondes7. Niki Terpstra – Raymond Kreder 338 punten + 3 rondes

Foto: Cor Vos