Afscheidsinterview Fränk Schleck: "Ik was een vechter"

Ruim een kwart eeuw zat Fränk Schleck tussen de wielen. Eenmaal afgestapt maakt de Luxemburger voor Wieler Revue de bala...

Afscheidsinterview Fränk Schleck: "Ik was een vechter"

Ruim een kwart eeuw zat Fränk Schleck tussen de wielen. Tien jaar om zijn profdroom na te streven en nog eens vijftien als smaakmaker in talloze wedstrijden. Eenmaal afgestapt maakt hij voor ons de balans op. "Dat ik podium zou rijden in de Tour had ik nooit voor mogelijk gehouden."

Besmet"De dag dat ik uit de Tour werd gehaald vanwege die positieve test op Xipamide was heel zwaar. Zeker omdat ik niets verkeerd had gedaan. Volgens verschillende kranten zou ik gezegd hebben dat iemand me had vergiftigd. Geen idee hoe ze daar bij kwamen. Dat heeft iemand vast verkeerd geïnterpreteerd. In mijn proces hebben we aangetoond dat er sprake was van besmet voedsel. Ik ben dan ook niet veroordeeld voor het gebruik van doping. Dat was voor mij het belangrijkste."

Zoete zege"Ik vind niet dat ik na mijn schorsing zo slecht heb gereden als men weleens zegt. Hooguit dat de jaren misschien wat zijn gaan tellen. Kijk, het menselijk lichaam werkt nu eenmaal anders dan een nieuwe auto. Die levert na een paar jaar nog steeds hetzelfde vermogen terwijl je lichamelijke prestaties langzaam minder worden. Of denk je soms dat Peter Sagan altijd zo hard blijft fietsen?

Broertje Andy"In koers begrepen we elkaar daardoor volkomen. Het absolute hoogtepunt kwam in 2011 toen we allebei podium reden in de Tour de France. Het zal nog een tijd duren voordat de wereld opnieuw twee broers op dat podium ziet staan. Het klinkt misschien arrogant, maar het was behoorlijk uniek. Het was onze droom en we vochten er hard voor om die uit te laten komen."

 

wieler-revue-jaaroverzicht-2016

Lees het volledige interview met Fränk Schleck in het Wieler Revue Jaaroverzicht 2016. In dit nummer blikken we uitgebreid terug op het afgelopen seizoen met de smaakmakers, waaronder Wout Poels, Peter Sagan en Anna van der Breggen! 

? Bestel hier het Wieler Revue Jaaroverzicht 2016!

Foto: Getty Images