VIDEO | Het engeltje op de schouder van Fränk Schleck

Vandaag twaalf jaar geleden leek het erop dat Fränk Schleck de macht ging overnemen in de Ronde van Zwitserland. Samen met Markus Fothen reed hij in de slotfase weg bij alle favorieten, totdat hij een bocht miste. Wonderbaarlijk genoeg kroop Schleck ongeschonden op zijn fiets en vervolgde hij z'n weg. De ronde winnen zat er echter niet meer in.

VIDEO | Het engeltje op de schouder van Fränk Schleck

Het leek erop dat Fothen en Schleck voor de etappewinst zouden gaan sprinten, maar op luttele kilometers van de meet schatte de Luxemburger een bocht compleet verkeerd in. Hij vloog over de vangrail en even hield iedereen zijn hart vast. Toen de regisseur weer terugschakelde naar de ploegleidersauto van CSC stond Schleck doodgemoedereerd naast de wagen. Helmpje even rechtzetten, schouderklop van de ploegleider, nieuwe fiets van de mechanieker en weer verder... Wielrennen is geen sport voor doetjes.

Bij het overschrijden van de finish kuste Schleck het hangertje van zijn ketting. De Ronde van Zwitserland ging hij niet meer winnen, maar daar zal hij op dat moment niet rouwig om geweest zijn.

Retro
  • Cor Vos