Zonneveld na tuimeling Kelderman: 'Lelijk dat uitgerekend UAE en Del Toro meteen gas gaven voordat Kelderman terug was'

Wilco Kelderman kende ondanks een goede prestatie een ongelukkige dag in de Ronde van Zwitserland.

Kelderman

Toen Felix Gall op zo'n acht kilometer van de meet besloot te versnellen en het spel op de wagen was in de groep met favorieten, zat Wilco Kelderman uitstekend gepositioneerd. Ogenschijnlijk met gemak.

Zoals wel vaker zat de renner van Team Visma | Lease a Bike echter op het verkeerde moment op de verkeerde plek, want doordat Isaac del Toro de controle over zijn stuur verloor en vervolgens ten val kwam, viel Kelderman over de renner van UAE Team Emirates heen.

Het ergste voor Kelderman was dat de Mexicaan sneller terug op zijn fiets zat dan Kelderman. Door het werk van een ploegmaat kon Del Toro vlotjes terugkeren, maar Kelderman lukte dat niet. Hij moest in de achtervolging, terwijl vooraan de koers werd opengebroken.

Lelijk

Nota bene door UAE Team Emirates en Del Toro, die versnelde en daarmee de rode loper uitlegde voor een aanval van Adam Yates, die uiteindelijk wist te winnen en een gouden zaak deed in het algemeen klassement. Zonneveld was niet echt te spreken over die actie. "Best lelijk dat uitgerekend UAE en Del Toro meteen gas geven voordat Kelderman terug is."

Kelderman reed overigens een uitstekende slotklim, want hij wist nog een heleboel renners bij te halen en kwam als twaalfde over de meet. Hij eindigde op ruim een minuut van Yates, maar hij kwam bijvoorbeeld nog wel tot negen seconden van zijn ploegmaat Cian Uijtdebroeks. Kelderman staat nu vijfde in het algemeen klassement.