Baanbondscoach Wolff blijft toch bij KNWU

De onenigheid tussen baanbondscoach René Wolff en de KNWU lijkt gesust. De Duitser blijft de komende vier jaar aan als b...

Baanbondscoach Wolff blijft toch bij KNWU

De onenigheid tussen baanbondscoach René Wolff en de KNWU lijkt gesust. De Duitser blijft de komende vier jaar aan als bondscoach van de sprinters.

René Wolff uitte onlangs zijn ontevredenheid over het uitblijven van een contractverlenging van de KNWU. De Duitse baanbondscoach voor de sprinters wilde graag naar de Olympische Spelen van 2020 toewerken, maar verkeerde enkele weken in onzekerheid.

"Ik heb onlangs een fout gemaakt door in de media interne zaken te benoemen die niet in de media thuishoren", aldus Wolff. "Ook zijn er door ‘mijn’ atleten uitspraken gedaan die niet kloppen. Dat heeft het verhaal een onjuiste en verkeerde wending gegeven. Met Johan heb ik een goed gesprek gehad en hem hiervoor mijn verontschuldigingen aangeboden. Ik kijk uit naar een mooie en succesvolle toekomst!"

Vandaag kondigde technisch directeur Johan Lammerts zijn team van coaches aan, dat de komende jaren gezamenlijk aan de slag om kampioenstruien en eremetaal op wereldbekers, Europese kampioenschappen en wereldkampioenschappen te behalen:

WegwielrennenThorwald Veneberg, BondscoachLoes Gunnewijk, TalentcoachPeter Zijerveld, Talentcoach

BMXBas de Bever, BondscoachRob van den Wildenberg, Talentcoach

BaanRené Wolff, Bondscoach (sprint)Peter Schep, Bondscoach (duur)Steve McEwen, Talentcoach

Veldrijden/MountainbikeGerben de Knegt, Bondscoach

ParacyclingEelke van der Wal, BondscoachLoes Gunnewijk, Assistent bondscoach

Foto: Cor Vos