Sagan start eerste seizoen bij Bora-Hansgrohe in Tour Down Under

Peter Sagan gaat van start in de Tour Down Under. Dat maakte de Slowaak bekend op zijn sociale kanalen. Hij bevestigde h...

Sagan start eerste seizoen bij Bora-Hansgrohe in Tour Down Under
  • Afbeelding van BORA-hansgrohe BORA-hansgrohe
  • Afbeelding van Peter Sagan Peter Sagan

Peter Sagan gaat van start in de Tour Down Under. Dat maakte de Slowaak bekend op zijn sociale kanalen. Hij bevestigde het nog eens tegenover Cyclingnews.

De Slowaak sloot een buitengewoon goed seizoen af met de prolongatie van zijn wereldtitel. In de regenboogtrui zal hij voor Bora-Hansgrohe voor het eerst starten in de Tour Down Under. Eerdere jaren startte Sagan steevast in de Tour de San Luis, die altijd in dezelfde week plaats vond.

Voor het eerst sinds 2010 start hij dus in Australië. Daar reed de Slowaak zijn eerste officiële wedstrijd als prof. De allrounder werd toen 28ste in het eindklassement, doordat hij in de tweede etappe viel en tijd verloor. In de koninginnenrit was hij echter als jonge snaak te zien in een kopgroepje vol klasse: hij volgde Alejandro Valverde, Luis Leon Sanchez en Cadel Evans (op dat moment wereldkampioen). De kans dat Sagan nu wel een etappe wint, is iets groter dan destijds.

De Tour Down Under is niet het enige belangrijke in de eerste maanden van 2017 voor de Slowaak. "Het draait vanaf het begin om de klassiekers", vertelt de wereldkampioen aan Cyclingnews. "Daar moet ik goed zijn. Dan komt de Tour de France en daarna zien we wel."

Ook Milaan-Sanremo staat hoog op zijn verlanglijst. "Die koers is speciaal, maar het is een loterij. Soms kun je er goed koersen, soms helemaal niet. De Ronde van Vlaanderen wordt weer mooi." De honderdste editie vond dit jaar plaats, die won Sagan. "Ook Parijs-Roubaix is een speciale wedstrijd. Maar we kunnen nu wel over resultaten praten, het is moeilijk te voorspellen want ieder jaar is anders."

Bora-Hansgrohe

De wereldkampioen stapte over naar de ProContinentale formatie Bora-Hansgrohe. Het was de meest besproken transfer van afgelopen winter. De kans dat de ploeg een WorldTour-licentie krijgt is met de aanwezigheid van Sagan groot.

"Ik heb er zin in", kijkt de renner van het jaar vooruit naar volgend seizoen. "Een kleine ploeg is een grote geworden. We kunnen elkaar allemaal helpen beter te worden. We hebben onze eerste meeting gehad met de staff en de directie. Het was gezellig en nu zullen we zien hoe het gaat tijdens het eerste trainingskamp. Er is alvast veel volk overgekomen van Tinkoff en de sfeer is goed."

Foto: Cor Vos