Van Aert en Van der Poel slaan cross Sint-Niklaas over, starten wel in Ruddervoorde

Zowel Wout van Aert als Mathieu van der Poel pakt zaterdag een rustdag. De cross van Sint-Niklaas kent ze niet aan het v...

Van Aert en Van der Poel slaan cross Sint-Niklaas over, starten wel in Ruddervoorde
  • Wout van Aert Wout van Aert

Zowel Wout van Aert als Mathieu van der Poel pakt zaterdag een rustdag. De cross van Sint-Niklaas kent ze niet aan het vertrek.

Wout van Aert en Mathieu van der Poel zijn gegeerd wild in de veldritwereld. Iedere cross wil de twee kemphanen aan de start hebben om de mooiste duels voor te schotelen. Voor de twee is het nu even genoeg.

Wereldkampioen Van Aert maakte bekend niet te starten in de Waaslandcross in Sint-Niklaas. Deze wordt zaterdag verreden. Zondag start hij wel in de Superprestige-manche in Ruddervoorde. Dat wordt de veertiende cross van het seizoen voor de Belg. Afgelopen dinsdag schreef hij voor de derde keer op rij de Koppenbergcross op zijn naam. Van der Poel toonde daar de eerste tekenen van vermoeidheid en kende een complete offday.

Overdaad

"Wout wil zijn regenboogtrui graag veel tonen", vertelt ploegleider Jan Verstraeten van Crelan-Vastgoedservice tegen HLN.be. "We moeten echter oppassen voor overdaad. Hij wil op het wereldkampioenschap ook nog goed zijn. En dat is pas eind januari."

Ook de Jaarmarktcross in Niel (11 november) en de cross in Hasselt (19 november) zien Van Aert niet verschijnen. De Belg gaat volgende week een week lang naar Spanje om daar een trainingsstage in te lasten. Net als Van Aert start ook Van der Poel niet in Niel. Lars van der Haar start ook niet in de Waaslandcross in Sint-Niklaas zaterdag.

Foto: Cor Vos