Cavendish pakt slotetappe in Abu Dhabi Tour

Mark Cavendish heeft de laatste etappe in de Abu Dhabi Tour op zijn naam geschreven. De eindwinst van Tanel Kangert kwam...

Cavendish pakt slotetappe in Abu Dhabi Tour
  • Mark Cavendish Mark Cavendish
  • Tanel Kangert Tanel Kangert

Mark Cavendish heeft de slotetappe in de Abu Dhabi Tour voor zich opgeëist. De Brit, eerder al winnaar van de tweede rit, was op het circuit van Yas Marina sneller dan de Italianen Giacomo Nizzolo en Elia Viviani. De eindzege van Tanel Kangert kwam niet meer in gevaar. De Est was gisteren de beste in de koninginnenrit. 

Een groep van vijf renners zou zich afscheiden van het peloton, namelijk Frederik Frison, Sergey Firsanov, Kristian House, Michal Paluta en Yauhen Sobal. Het vijftal bouwde een voorsprong op van zo'n twee minuten, maar onder impuls van de sprintersploegen nam de voorgift snel af. Door het werk van Dimension Data werden de aanvallers teruggegrepen met nog vier kilometer te gaan.

Even daarvoor had de Nederlander Floris Gerts nog geprobeerd weg te komen uit het peloton, maar ook die poging liep op niets uit. Een massasprint zou uiteindelijk oordelen over de laatste etappe van het seizoen. Cavendish bleek daarin ruim de snelste.

Foto: Cor Vos