Nibali wil volgend jaar opnieuw Giro d'Italia winnen

Vincenzo Nibali heeft zijn zinnen gezet op eindwinst in de Giro d'Italia volgend jaar. De Siciliaan ziet de ronde specia...

Nibali wil volgend jaar opnieuw Giro d'Italia winnen
  • Afbeelding van Vincenzo Nibali Vincenzo Nibali

Vincenzo Nibali heeft zijn zinnen gezet op eindwinst in de Giro d'Italia volgend jaar. De Siciliaan ziet de ronde speciaal naar zijn thuishaven komen.

Gisteren berichtten we over de geruchten dat Sicilië twee etappes van de Giro mag ontvangen na het Grande Partenza op Sardinië. De eerste van twee ritten moet aankomen op de Etna, waarna de Haai van de Straat van Messina geëerd wordt. De aankomst in Messina zou de Siciliaan moeten prikkelen om net als dit jaar de Giro te betwisten.

De afgelopen Giro won Nibali, nadat een roze Kruijswijk zichzelf in de afdaling van de Colle delle Agnello in een sneeuwmuur plantte. De kopman van Astana pakte het cadeau op prachtige wijze uit. Op weg naar Sant'Anna di Vinadio reed hij Esteban Chaves uit het roze. Nibali reed de Giro omdat Aru als kopman naar de Tour de France ging. Wellicht dat de twee voor het eerst tegenover elkaar staan in een rechtstreeks duel volgend jaar mei. Nibali vertrok immers naar Bahrain-Merida.

Nog niets beslist

"De honderdste editie van de Giro en ik ben de laatste winnaar", praat Nibali tegen Sky Sport. "Plus een etappe naar Messina, mijn volk is daar: wat wil je nog meer? Ik wil me al gaan voorbereiden op de Giro, maar mijn programma staat nog niet vast."

"Na de Abu Dhabi Tour neem ik rust met de nieuwe ploeg en praten we over het nieuwe seizoen." De Italiaan wil de absolute leider zijn van zijn nieuwe ploeg. "Ik ben blij bij deze ploeg te kunnen zijn vanaf volgend jaar. Ik wil de grote protagonist van het stel zijn. Ik denk dat het project geweldig is. Ik wil dat volgend jaar kracht bijzetten met eindwinst in de Giro."

Foto: Cor Vos