Kevin De Weert: na olympisch goud ook de regenboogtrui?

Vindt bondscoach Kevin De Weert, na de gouden Olympische Spelen, ook een strak WK-plan én iemand die het weergaloos kan...

Kevin De Weert: na olympisch goud ook de regenboogtrui?

België heeft sinds 2016 een nieuwe bondscoach. Zijn eerste opdracht was een selectie samenstellen voor de Olympische Spelen. Dat verhaal is inmiddels wel bekend, met 'zijn' Greg Van Avermaet als kampioen. Vindt Kevin De Weert ook een strak WK-plan én iemand die het kan uitvoeren?

Voor de olympische wegrit bleef bondscoach Kevin De Weert voorzichtig bij het uitspreken van zijn ambitie, door te stellen dat hij op een plaats in de top-acht mikte. "Ik ben in maart het parkoers, gezien de hitte loodzwaar, gaan bekijken en daaruit bleek dat er verschillende factoren moesten samenkomen om enigszins kans te maken op die olympische titel", blikt De Weert terug.

"Dan heb ik het over een fysieke topconditie, de juiste anticipatie in de wedstrijd, een heel goeie dag én een dosis geluk. Top-acht was vooraf dus een realistische doelstelling, ook al spraken de renners zelf over een medaille. Voor Greg Van Avermaet vielen die zondag echter alle puzzelstukken in elkaar. Zulke dingen gebeuren niet vaak."

16 oktober, dat is de dag dat de profs hun laatste grote opdracht van het seizoen moeten afwerken, met het WK. Dit jaar in het subtropische Qatar, wat meteen al wat duidelijkheid verschaft over de grote kanshebbers. Een sprint wordt het zeker, denkt De Weert.

"Ik heb het parkoers nog niet zelf verkend, maar ik heb al met een paar tenoren gesproken en omdat ik er vroeger zelf gekoerst heb, kan ik het redelijk goed inschatten", aldus De Weert. "De warmte zal een belangrijke rol spelen, maar de wind kan ook bepalend zijn. Onder een sprint kunnen we wellicht niet uit, maar ik vind het te vroeg om te speculeren over de namen voor het Belgische team. Of Tom Boonen de kopman wordt? Feit is dat hij heel snel is én in vorm. Maar we hebben nog andere renners die een rol zouden kunnen spelen. Als we kansen krijgen, zullen we ze moeten grijpen."

cover-wieler-revue-2016-06

Lees het complete interview met Kevin De Weert in de nieuwe Wieler Revue WK-Special. In dit nummer ook in interviews met Dylan Groenewegen en John Degenkolb!

? Bestel hier het nieuwe nummer van Wieler Revue in onze webshop!

Foto: Cor Vos