Rwanda officieel kandidaat voor WK 2025

Rwanda heeft een officieel bid ingediend bij de UCI om het wereldkampioenschap van 2025 te organiseren. Het zou het eerste WK op Afrikaanse bodem zijn.

WK

Woensdag ontving UCI-voorzitter David Lappartient een delegatie van de Rwandese regering om het bid in ontvangst te nemen. "Rwanda wil graag de geschiedenisboeken van het WK wielrennen toetreden. We willen als eerste Afrikaanse land de strijd om de regenboogtrui organiseren", zo valt te lezen in het persbericht. 

Wielrennen is een populaire sport in het land, zo bewijst de Ronde van Rwanda jaarlijks. Het publiek komt massaal naar de koers toe. Dit jaar werd de ronde gewonnen door Astana-renner Merhawi Kudus. Befaamd zijn de beelden als de renners de Wall of Kigali beklimmen. Een muur van geluid met alleen maar razendenthousiaste fans. 

"Een wereldkampioenschap in de straten van Kigali mogen organiseren zou een enorm enthousiasme met zich meebrengen. Ook buiten de grenzen van Rwanda, een land dat door moed en overtuiging een voorbeeld van succes is geworden. Sport is hiervan het beste bewijs. De organisatie van het WK in 2025 zou een geweldige boodschap van hoop zijn voor het hele Afrikaanse continent."