Démare: "Mijn WK-vorm komt eraan"

Arnaud Démare pakte gisteren de zege in Binche-Chimay-Binche. Maar voor de Fransman van FDJ telt deze maand maar een koe...

Démare: "Mijn WK-vorm komt eraan"
  • Afbeelding van Arnaud Démare Arnaud Démare

Arnaud Démare pakte gisteren de zege in Binche-Chimay-Binche. Maar voor de Fransman van FDJ telt deze maand maar een koers: de wegwedstrijd op het wereldkampioenschap in Qatar. "Het wordt een mooi WK."

Arnaud Démare was gisteren net iets sluwer dan Zdenek Stybar, die genoegen moest nemen met plek twee. Voor de Fransman van FDJ een ideale voorbereiding op zijn hoofddoel: het WK.

"Ik voelde me goed en heb een mooie sprint gereden", aldus Démare. "Ik had voor de wedstrijd de finale van de voorgaande edities goed bestudeerd en wist dus wat me te wachten stond. Op vierhonderd meter van de streep heb ik aangezet en niet meer getwijfeld."

Démare zal, samen met Nacer Bouhanni, het speerpunt worden van de Franse ploeg op het WK. "Het belooft een erg mooi WK te worden", blikt de Fransman vooruit. "Deze wedstrijd was een prima training. Ik voel dat elke renner van onze ploeg naar zijn beste WK-vorm toegroeit."

Foto: Cor Vos