'Bahrain-Merida wil contract Landa bij Sky afkopen'

Bahrain-Merida is zinnens het contract van de Bask Mikel Landa bij Team Sky af te kopen. De sjeiks zien in de klimmer ee...

'Bahrain-Merida wil contract Landa bij Sky afkopen'
  • Afbeelding van Mikel Landa Mikel Landa

Bahrain-Merida is zinnens het contract van de Bask Mikel Landa bij Team Sky af te kopen. De sjeiks zien in de klimmer een tweede rondekopman.

Dat meldt de Spaanse site Ciclo21. "Bahrain heeft de onderhandelingen gestart om Landa weg te kopen bij de Britse miljoenenbrigade", stelt de site. De Baskische klimmer, die dit jaar in de Giro van start ging als kopman, heeft nog tot eind 2017 een contract bij Sky.

Eerder al werd gemeld dat Bahrain-Merida het contract van Ion Izagirre bij Movistar wil afkopen. Bij Mikel Landa zou het gaan om een contract van een miljoen euro per jaar. Waar Vincenzo Nibali de kopman in de Giro d'Italia moet worden in 2017, zou dat voor Landa het geval zijn in de Tour de France.

Antón

Naast de namen van Landa en Izagirre doet ook die van Igor Antón de ronde bij het Bahreinse team. De Bask is dit jaar einde contract bij Dimension Data. "Mijn doel is om nog zeker een extra jaar in het peloton te rijden", aldus Antón. "Maar ik heb nog niets getekend tot nog toe. Ik had het graag in september willen doen tijdens de Vuelta. Maar de laatste jaren heb ik pas getekend bij een nieuwe ploeg in december."

Naast de drie eerder genoemde Basken zou er nog een vierde moeten volgen naar de rijke ploeg. Het zou gaan om Ion Ander Insausti, de neef van Ion Izagirre. Bahrain-Merida noch Mikel Landa hebben echter al iets laten weten over een mogelijke transfer.