Sagan wil er alles aan doen om eindzege Eneco Tour te pakken

Peter Sagan gaat met een achterstand van 27 seconden op Rohan Dennis het slotweekend van de Eneco Tour in, maar wil de e...

Sagan wil er alles aan doen om eindzege Eneco Tour te pakken
  • Peter Sagan Peter Sagan
  • Rohan Dennis Rohan Dennis

Peter Sagan gaat met een achterstand van 27 seconden op Rohan Dennis het slotweekend van de Eneco Tour in, maar wil de eindzege pakken.

Dat vertelde de Slowaak na afloop van de ploegentijdrit. In Sittard-Geleen verloor de wereldkampioen op de weg 34 seconden op Dennis. Maar hij wil nog niet van opgeven weten. Zeker niet als het gaat om het algemeen klassement.

We wisten dat het een moeilijke ploegentijdrit zou worden", stelde Sagan achteraf. "Dat kan niet andersm tegen de beste ploegen van de wereld in deze discipline. Ik weet niet wat we beter hadden kunnen doen."

Bonus

De achterstand van 27 seconden vindt de Slowaakse renner van Tinkoff overbrugbaar. "Het wordt zwaar, maar we moeten vandaag en zondag slim koersen. Ik sta vierde, maar met alle bonificatieseconden die er de laatste twee etappes voor het grijpen liggen, is er genoeg mogelijk."

Ook ploegleider Tristan Hoffman toont zich strijdbaar. "We hoopten op een top vijf in de ploegentijdrit. Maar iedereen gaf alles, er is geen reden tot klagen. Voor het klassement wordt het misschien wel moeilijk, maar met Peter is alles mogelijk." Vandaag volgt eerst een etappe van Riemst naar Lanaken. Morgen sluit de Eneco Tour spectaculair af met een mini-Ronde van Vlaanderen met aankomst op de Vesten in Geraardsbergen.

Foto: Cor Vos