Resultaat Gesink in Vuelta stelt LottoNL-Jumbo tevreden

Robert Gesink werd vandaag derde in de zeventiende etappe van de Vuelta. Zijn ploeg LottoNL-Jumbo was blij met het resul...

Resultaat Gesink in Vuelta stelt LottoNL-Jumbo tevreden
  • Afbeelding van Robert Gesink Robert Gesink

Robert Gesink werd vandaag derde in de zeventiende etappe van de Vuelta. Zijn ploeg LottoNL-Jumbo was blij met het resultaat.

"Het was een mooie dag voor ons", stelde ploegleider Jan Boven in een persbericht op de website van LottoNL-Jumbo. "We doen weer mee en krijgen kansen in de finale. Je gaat dan voor het hoogst haalbare. Dat was een derde plaats met Robert."

De ploegleider van LottoNL-Jumbo was blij dat Tankink ook in de grote kopgroep zat. "We hadden als ploeg meerdere renners die mee sprongen. Als de een werd teruggepakt, ging de andere mee. Robert was attent en koerste om in de kopgroep te geraken. Uiteindelijk reed hij met Bram weg."

Zaterdag

"Naast de rit naar de Covadonga en naar de Aubisque was dit een etappe voor een goede uitslag", ging Boven verder. "Het is goed dat Robert het dan lukt weer in de kopgroep te zitten." De omkadering van LottoNL-Jumbo ziet nog een kans voor Gesink op de etappezege aankomende zaterdag.

Er liggen volgens Boven kansen op de Alto de Aitana. "Dan willen we opnieuw voor het hoogst haalbare gaan. De slotklim daar moet Gesink liggen. We hopen dat hij opnieuw in de kopgroep mee kan gaan." Gesink werd al eens derde op de Aitana, dat was in 2009. De renner uit Varsseveld meldde zelf op Twitter dat hij graag de etappe wilde winnen vandaag, maar het helaas niet lukte.