Vuelta: Valerio Conti de beste uit omvangrijke kopgroep

Vuelta: Valerio Conti de beste uit omvangrijke kopgroep
  • Valerio Conti Valerio Conti

Valerio Conti heeft Lampre-Merida de overwinning bezorgd in de dertiende etappe van de Ronde van Spanje. De Italiaan reed bergop weg uit een omvangrijke kopgroep en niemand was in staat de Italiaan te volgen. In de achtergrond spurtte Danilo Wyss naar de tweede plek, terwijl Sergey Lagutin het podium completeerde. 

Ondanks dat de kopgroep er aan het begin van de koers nog wel een tijdje voor moest rijden, kregen ze daarna vrij snel de zegen van het peloton. Een groep van veertien wist zich los te maken uit het peloton. Nederlander Tom Stamsnijder en de Belgen Yves Lampaert en Jelle Wallays maakten deel uit van de vlucht van de dag. Zij kregen Stephane Rossetto, Michael Gogl, Gatis Smukulis, Vegard Stake Laengen, Wyss, Cesare Benedetti, Conti, Lagutin en Romain Cardis.

Het peloton maakte er een relatieve rustdag van en schonk de kopgroep een voorsprong van boven de twintig minuten. Wallays was de eerste die in de kopgroep de knuppel in het hoenderhok gooide. Hij kreeg Gogl mee, maar het gat dat zij kregen was niet groot genoeg. Vervolgens bleven de sterkste zes over op het geaccidenteerde terrein. Uit dat kleine groepje vertrok Conti. De kleine Italiaan van Lampre-Merida bleek verreweg de beste als het bergop ging waardoor hij solo naar de streep kon rijden. Op gepaste afstand kwamen Wyss en Lagutin als tweede en derde over de streep. In het peloton heerste er een wapenstilstand en gebeurde niets noemenswaardig meer.

 

Foto: Cor Vos