Vuelta: David de la Cruz slaat dubbelslag op Alto del Naranco

David de la Cruz heeft de achtste etappe in de Vuelta op zijn naam geschreven. Door zijn zege slaat hij een dubbelslag,...

Vuelta: David de la Cruz slaat dubbelslag op Alto del Naranco
  • David de la Cruz David de la Cruz

David de la Cruz heeft op de Alto del Naranco de zege voor zich opgeëist. De Spanjaard van Etixx-Quick Step reed in de laatste meters weg van Dries Devenyns. Door zijn overwinning staat hij nu ook aan de leiding van het algemeen klassement. Hij heeft een voorsprong van 22 seconden op Nairo Quintana. 

Aan het begin van de etappe ontstond er een sterke kopgroep met Thomas De Gendt, De la Cruz, Devenyns, Mathias Frank, Simon Clarke, Jan Bakelants, Bartosz Huzarski, Alexandre Geniez, Luis Leon Sanchez, Pello Bilbao, Moreno Moser en Dylan Teuns. Niet alle teams waren in eerste instantie even gelukkig met die vlucht van de dag, want De la Cruz stond voorafgaand aan de etappe vijftiende in het klassement op 2 minuten en 46 seconden van leider Nairo Quintana. Uiteindelijk kregen ze toch de zegen van het peloton.

Net als in enkele eerdere etappes lieten de klassementsmannen de dagprijs aan de kopgroep. Devenyns was in de aanloop naar de slotklim erg actief. In eerste instantie ging hij met landgenoot Bakelants ten aanval, maar toen die aanval teniet werd gedaan ging hij met De la Cruz op pad. Dat bleek de juiste aanval, want dit tweetal mocht uitmaken wie zijn eerste zege in een grote ronde zou behalen. In de laatste meters reed De la Cruz ogenschijnlijk eenvoudig weg van zijn toekomstige teamgenoot. Bij de kleppers voor het klassement heerste een wapenstilstand, waardoor er tussen hen geen verschuivingen hebben plaatsgevonden.

Foto: Cor Vos