Twee Nederlanders op longlist Giant-Alpecin voor Vuelta

Giant-Alpecin bracht vandaag haar longlist voor de Ronde van Spanje naar buiten. Daarop prijken maar twee Nederlandse na...

Twee Nederlanders op longlist Giant-Alpecin voor Vuelta

Giant-Alpecin bracht vandaag haar longlist voor de Ronde van Spanje naar buiten. Daarop prijken maar twee Nederlandse namen.

Koen de Kort en Tom Stamsnijder zijn de enige Nederlanders in een internationaal gezelschap op de lijst. De Kort rijdt zijn laatste seizoen voor de ploeg van Spekenbrink; de Nederlander volgt John Degenkolb naar Trek-Segafredo.

Het doel voor de Ronde van Spanje is het behalen van een ritzege, aldus coach Luke Roberts. "Onze longlist geeft de kans een ploeg samen te stellen die dat doel kan bereiken. We willen vooral in de overgangsetappes onze slag slaan. Zulke etappes zijn nogal vaak te vinden in de Vuelta."

Verrassing

Giant-Alpecin heeft een goede geschiedenis in de Vuelta. Vorig jaar was er natuurlijk de ontdekking van Tom Dumoulin als klassementsman. Hij won een etappe op Cumbre del Sol en de tijdrit in Burgos. Een zesde plaats in het eindklassement was het resultaat.

Ook Warren Barguil liet zijn talent voor het eerst opmerken in de Ronde van Spanje, in 2013. Hij schreef etappes in Castelldefels en Formigal op zijn naam. Ook dit jaar staat er een aankomst bergop gepland op Aramón Formigal. Degenkolb pakte in totaal tien ritzeges in de Spaanse ronde, allemaal voor Argos-Shimano, Giant-Shimano en Giant-Alpecin.

De longlist van Giant-Alpecin bestaat naast De Kort en Stamsnijder uit de Duitsers Nikias Arndt en Johannes Fröhlinger, de Belgen Bert de Backer en Zico Waeytens, de broers Ludvigsson, Warren Barguil, Cheng Ji, Chad Haga en de Noor Sindre Skjøstad Lunke.