UCI voegt tien koersen toe aan WorldTour-kalender

Internationale wielerunie UCI breidt de WorldTour-kalender uit. Met ingang van 2017 staan er tien koersen meer op 's wer...

UCI voegt tien koersen toe aan WorldTour-kalender

Internationale wielerunie UCI breidt de WorldTour-kalender uit. Met ingang van 2017 staan er tien koersen meer op 's werelds belangrijkste wielerkalender.

De UCI bracht een persbericht uit waarin het de kalender van 2017 presenteerde. In totaal worden vijftien landen op vier continenten aangedaan. Uiteindelijk komt het op een totaal van 37 koersen te staan, tien meer dan dit jaar. 17 van de 37 koersen zijn meerdaagse koersen, 20 koersen zijn eendagskoersen.

Voorjaar

De meeste koersen die worden toegevoegd bevinden zich in het voorjaar. Na de Tour Down Under is de volgende WorldTour-koers de Cadel Evans Great Ocean Race. Ook de Ronde van Qatar en de Abu Dhabi Tour maken per 2017 deel uit van de hoogste divisie.

De belangrijkste eendagswedstrijden die worden toegevoegd zijn de Omloop Het Nieuwsblad en Strade Bianche. Ook is de Ronde van Turkije voorzien van een upgrade; hiermee wil de UCI de globalisering van de wielersport een duw geven. De eerste WorldTour-koers in de Verenigde Staten is ook een feit. In mei zal de Ronde van Californië een prominentere plaats op de kalender krijgen.

Ook Dwars door Vlaanderen, Rund um den Finanzplatz en de Prudential RideLondon-Surrey Classic stijgen naar de belangrijkste kalender. UCI-president Brian Cookson spreekt van "een belangrijke stap in de ontwikkeling van het professionele wielrennen. Naast de prestigieuze wedstrijden die al hun waarde bewezen wordt de WorldTour nu verrijkt met wereldwijd fantastische koersen".