Verona verkast per direct naar Orica-BikeExchange

De Spanjaard Carlos Verona heeft een nieuwe werkgever. Hij verruilt Etixx-Quick Step voor Orica-BikeExchange en gaat per...

Verona verkast per direct naar Orica-BikeExchange
  • Carlos Verona Carlos Verona

De Spanjaard Carlos Verona heeft een nieuwe werkgever. Hij verruilt Etixx-Quick Step voor Orica-BikeExchange en gaat per direct naar zijn nieuwe ploeg.

 

Dat meldt Orica-BikeExchange in een persbericht. Verona maakt aankomende dinsdag zijn debuut in het donkerblauwe Orica-tenue. Dan staat de Ronde van Burgos op het programma.

"Ik ben heel blij om een nieuw hoofdstuk van mijn carrière te starten bij Orica-BikeExchange", vertelt de Spanjaard. "Ze hebben veel jongens beter gemaakt, dat moet met mij ook kunnen. Ik woon dicht bij veel nieuwe ploeggenoten. Als ik het allemaal mag geloven, wordt het eenvoudig om deel uit te maken van deze groep."

Ploegleider Matthew White benadrukt dat Verona is aangetrokken voor de klassementsmannen. "De komende seizoenen ligt de focus bij ons nog meer op de grote rondes. Ondanks dat Carlos heel jong is, heeft hij al veel ervaring op dit niveau." Eerder dit jaar werd Esteban Chaves tweede in de Giro en won Adam Yates in de Tour de witte trui met een vierde stek in Parijs.

Lefevere

Patrick Lefevere, de inmiddels ex-ploegleider van Verona, was niet te spreken over de transfer. "Ik ben absoluut niet blij. Ik heb hem vijf jaar in mijn team gehad en hij was vaak ziek of geblesseerd", aldus de patron van Etixx-Quick Step. "We hebben een hoop geduld getoond en op het moment dat hij begint te presteren vertrekt hij. Daar hou ik niet van."

Het is de tweede keer in de geschiedenis dat een renner tijdens het seizoen van ploeg verandert. Eerder maakte Rohan Dennis tijdens het seizoen 2014 de overstap van Team Garmin-Sharp naar BMC.