TOUR: Renner van de dag (Chris Froome)

Wieler Revue presenteert iedere dag de renner van de dag. Vandaag: Chris Froome. Kan de geletruidrager zijn zege van ext...

TOUR: Renner van de dag (Chris Froome)
  • Afbeelding van Chris Froome Chris Froome

Wieler Revue presenteert iedere dag de renner van de dag. Wie van de overgebleven 178 namen in het peloton moet je vandaag in de gaten houden, wie heeft iets opvallends beleefd in Frankrijk of wie valt er door de mand? Vandaag: Chris Froome.

Normaal gesproken biedt deze rubriek plaats aan aanvallers, sprinters of klimmers die een aanval doen op het geel. Maar nu Parijs zó dichtbij komt en vandaag de laatste rit met aankomst bergop op het programma staat, is het de beurt aan de geletruidrager zelf. Chris Froome lijkt onbedreigd af te stevenen op zijn derde eindzege in de Tour de France. Gaat hij vandaag de puntjes op de 'i' zetten?

Slotweek

Die kans is groot. Want waar Froome de afgelopen jaren steeds een mindere slotweek kende, oogt hij dit jaar onaantastbaar. Met speels gemak pareerde de Brit de afgelopen dagen aanvallen van zijn concurrenten, die de strijd al lijken te hebben opgegeven. Zijn grootste rivaal, Nairo Quintana, zei eerder deze Tour in de slotweek nog wel te komen bovendrijven. Het tegengestelde blijkt waar.

Tijdens de klimtijdrit van gisteren liep Froome verder uit op Mollema, Yates en co. Ook zonder zijn sterke Sky-trein, die tijdens bergetappes met het strakke tempo aanval na aanval teniet deed, bouwde de Brit zijn voorsprong verder uit. De marge ten opzichte van nummer twee Bauke Mollema is al bijna vier minuten. De vraag is niet of, maar hoeveel tijd daar nog bij gaat komen.

Chris Froome (Team Sky)Tour-deelnames: 5Tour-dagzeges: 7Tour-eindklassering: 1e (2013 en 2015)