Froome is er nog niet gerust op: "Tour niet voorbij"

Chris Froome is klaar voor de derde week in de Tour. Froomey heeft vertrouwen in een goede afloop. "Maar de Tour is nog...

Froome is er nog niet gerust op: "Tour niet voorbij"
  • Afbeelding van Chris Froome Chris Froome

Chris Froome is klaar voor de derde week in de Tour. De Brit droeg voor het derde jaar het geel op de tweede rustdag. Froomey heeft vertrouwen in een goede afloop. "Maar de Tour is nog niet voorbij."

De leider in de Tour de France is blij hoe de etappekoers tot nu toe verloopt. " De tour verloopt fantastisch. Ik ben zonder zorgen en de ploeg voelt zich goed. De ploeg heeft ook nog geen zwakte getoond. Dat doet mij goed", zei Froome op een drukbezochte persconferentie.

"Overal waar ik kon, heb ik aangevallen. Op de Mont Ventoux en in de tijdrit heb ik alvast een mooie slag kunnen slaan." Maar Froome waarschuwt dat de Tour nog niet voorbij is. "Er kan nog heel veel gebeuren in de komende bergritten. Ik verwacht vooral aanvallen van Nairo Quintana, want in het verleden heeft hij me al pijn gedaan in de derde Tour-week", weet de inmiddels al 30-jarige Brit.

Maar de kopman van Sky is klaar voor de laatste dagen. "Meer dan ooit voel ik mij klaar voor de derde week. Er zijn andere jaren geweest waarin ik toen enkel kon volgen. Nu hebben we in de voorbereiding specifiek naar het slot toegewerkt."