Trek-baas: "Mollema is agressiever geworden"

Luca Guercilena zet het geel nog niet uit zijn hoofd. "Dat geel gaan we niet zomaar laten varen", zegt de teammanager va...

Trek-baas: "Mollema is agressiever geworden"

Luca Guercilena, de teammanager van Trek-Segafredo, zet het geel nog niet uit zijn hoofd. Ondanks de achterstand die Bauke Mollema heeft ten opzichte van Chris Froome ziet de Italiaanse teammanager kansen. "Bauke heeft geleerd het initiatief te nemen. Dat geel gaan we niet zomaar laten varen", zegt Guercilena tegen De Telegraaf.

Guercilena ziet dat de Groninger zich heeft ontwikkeld bij Trek. "Van een defensieve renner is hij een meer agressiever renner geworden." De eerste keer dat Mollema zijn aanvalslust liet zien was in 2015 toen Mollema in de Tirreno-Adriatico achter Quintana demarreerde. "Toen werd hij tweede. Sindsdien laat hij het meer en meer zien."

De Italiaan heeft er dan ook vertrouwen dat Mollema zijn moment in de derde week nog gaat pakken. Als er een kans ligt, moet hij die zeker aangrijpen. En ik ben er van overtuigd dat hij die dan ook pakt.”

Ook Cancellara gelooft in Mollema

Niet alleen Guercilena gelooft in Mollema. Ook Fabian Cancellara verwacht dat de 29-jarige Groninger zich handhaaft in de top-3. "Ik zie hem wel op het podium eindigen, daar geloof ik echt in'', zei de Zwitser in het Vlaamse tv-programma Vive le Velo.

"Hij laat zien dat hij sterk en kalm blijft. Hij staat niet voor niets op de tweede plek in het klassement. Het wordt lastig om Froome nog te bedreigen, maar misschien heeft hij nog een slechte dag."

Mollema staat momenteel tweede in het algemeen klassement met +1.47 achterstand op leider Chris Froome. Vandaag wacht Mollema een welverdiende rustdag. Morgen staat de loodzware etappe naar Finhaut-Emosson op het programma.