'Seizoen Theuns zit er mogelijk alweer op'

Het is onzeker of we Edward Theuns dit seizoen nog in het peloton terug gaan zien. De sprinter heeft een ruggenwervel ge...

'Seizoen Theuns zit er mogelijk alweer op'
  • Edward Theuns Edward Theuns

Het is onzeker of we Edward Theuns dit seizoen nog in het peloton terug gaan zien. De sprinter van Trek-Segrafredo kwam in de Tourtijdrit van vrijdag zwaar ten val en brak daarbij een ruggenwervel. Hoe lang het herstel precies gaat duren, is nog onbekend. Dat bevestigde zijn Amerikaanse werkgever bij Sporza.

"Het zou wel eens kunnen dat hij dit seizoen niet meer in actie komt, maar het is nog te vroeg om daar definitieve uitspraken over te doen", laat de ploeg van de 25-jarige Belg in een verklaring weten. "Een breuk in de ruggenwervel zal zeker enkele weken van herstel vragen. De revalidatie zal zijn tijd vragen en van fietsen zal een hele poos geen sprake zijn."

Theuns is aan een goed eerste seizoen bij Trek-Segafredo bezig. In zowel Omloop het Nieuwsblad als Kuurne-Brussel-Kuurne eindigde hij als achtste, om in Dwars door Vlaanderen zelfs een podiumplaats (derde) te behalen. In de Ronde van België volgde eind mei zijn eerste zege van het seizoen. Tijdens deze Tour de France was hij de eerste drager van de witte jongerentrui.