TOUR: Renner van de dag (Alexander Kristoff)

Slaat Alexander Kristoff vandaag zijn slag in de Tour de France? De Sterke Noor bewees met twee ritzeges in 2014 al dat...

TOUR: Renner van de dag (Alexander Kristoff)
  • Afbeelding van Alexander Kristoff Alexander Kristoff

Wieler Revue presenteert iedere dag de renner van de dag. Wie van de overgebleven 187 namen in het peloton moet je vandaag in de gaten houden, wie heeft iets opvallends beleefd in Frankrijk of wie valt er door de mand? Vandaag: Alexander Kristoff.

De vlakke rit van vandaag mag dan een kolfje naar de hand van Mark Cavendish en Marcel Kittel zijn, maar hoe hebben zij de bergen en de lange tijdrit verteerd? Nu de slotweek van de Tour voor de deur staat, beginnen alle inspanningen immers flink door te wegen. Een renner die op zo'n moment juist boven komt drijven is Alexander Kristoff. De beresterke Noor is weliswaar niet de rapste man van het peloton, maar over inhoud en karakter heeft hij niet te klagen. En juist die ingrediënten zijn nodig om later in een drieweekse ronde toe te slaan.

GeduldMet twee etappezeges in de Tour van 2014 op zak, bewees Kristoff dat hij de druk aankan. Zijn fans moesten tot de twaalfde etappe geduld hebben voordat ze hem zagen juichen in Saint-Étienne. Peter Sagan en Arnaud Démare beten destijds in het stof. Drie dagen later was het opnieuw raak met winst in Nimes. Kristoff zal sterk voor de dag moeten komen want Sagan heeft de smaak van het groen te pakken en Cavendish lijkt ontketend in deze Tour.

TroostprijsDe waaieretappe naar Montpellier zal Kristoff ongetwijfeld een stoot vertrouwen hebben gegeven. Dankzij de verrassingsaanval van Sagan en Froome waren de eerste vier plaatsen vergeven, maar achter de koplopers toonde de Noor zich de beste van het sprintende peloton. Krijgt deze troostprijs vandaag een passend vervolg? Het zou voor zijn ploeg Katusha de eerste ritzege van deze Tour betekenen.

Alexander Kristoff (Katusha)Tour-deelnames: 3Tour-dagzeges: 2Tour-eindklassering: 125eTour-feit: Eindigde in 2014 als tweede in het puntenklassement, achter Peter Sagan.