Froome: "Dit was de enige juiste beslissing"

Grote opluchting bij Chris Froome. De jury besloot Froome dezelfde tijd te geven als Bauke Mollema. Froome: "Dit was de...

Froome: "Dit was de enige juiste beslissing"
  • Afbeelding van Chris Froome Chris Froome
  • Afbeelding van Bauke Mollema Bauke Mollema

Grote opluchting bij Chris Froome. De Brit viel in de laatste kilometer, verloor tijd op zijn concurrenten, maar de jury besloot Froomey dezelfde tijd te geven als Bauke Mollema. Froome: "Dit was de enige juiste keuze."

Het beeld van een lopende Chris Froome op de flanken van de Ventoux is een beeld dat wij niet snel van ons netvlies zullen krijgen. De leider in de Tour de France reconstrueerde de bizarre slotfase als volgt: "Met nog 1,2 kilometer te gaan, werd de weg plots geblokkeerd door een motor. Porte, Mollema en ik moesten vol in de remmen en we vielen allemaal over elkaar", zegt Froome

Waar Mollema gelijk kon doorgaan, moest Froome wachten op een nieuwe fiets. "Achter ons reed nog een andere motor in op mijn fiets. Door die aanrijding was het frame van mijn fiets helemaal stuk. Er zat niets anders op dan lopend verder te gaan."

Froome vond de beslissing van de jury om hem dezelfde tijd te geven als Mollema terecht. "Ik moet de organisatie bedanken voor hun correcte beslissing. Dit was de enige juiste keuze."