Froome ging voor extra tijd op concurrenten

Chris Froome leverde een solide prestatie in Andorra Ondanks dat hij hoopte tijd te pakken, verdedigde hij de gele trui...

Froome ging voor extra tijd op concurrenten
  • Afbeelding van Chris Froome Chris Froome

De leidende positie van Chris Froome in het algemeen klassement kwam vandaag niet in gevaar. De Brit leverde een solide prestatie en finishte met een elitegroepje. Toch had hij gehoopt nog te kunnen wegspringen van zijn concurrenten. "Het zou mooi geweest zijn als ik extra tijd had gepakt, zodat ik steviger in het geel was gekomen."

Toch onderschat de titelverdediger de moeilijkheidsgraad van de dag niet. "Het was een enorm zware dag. Gisteren was het al zwaar, maar nu nog meer. Van die extreme hitte in het begin tot een hagelstorm op het einde. Van het ene extreme naar het andere." Froome kijkt daarom toch tevreden terug op zijn prestatie. "Ik ben blij met hoe ik gereden heb. Als ik alles op een rijtje zet, ben ik zeer blij met het verloop van de etappe. Ik mag met geel de eerste rustdag ingaan en heb een uitstekend team om me heen."

Froome verwacht echter dat het zwaartepunt van de Tour nog moet komen. "Er is nog niets beslist. Er zijn nog veel renners die kans maken op de eindzege. Het zal nog tot in Parijs een zware wedstrijd worden." Froome heeft momenteel een voorsprong van 23 seconden op zijn grootste belager, Nairo Quintana.