"Cavendish heeft vertrouwen en topvorm, een gevaarlijke combinatie"

Na zes etappes in de Tour de France staat er achter drie van hen een '1'-tje voor Mark Cavendish. De Britse sportbom bel...

"Cavendish heeft vertrouwen en topvorm, een gevaarlijke combinatie"
  • Afbeelding van Mark Cavendish Mark Cavendish

Na zes etappes in de Tour de France staat er achter drie van hen een '1'-tje voor Mark Cavendish. Daarnaast droeg hij ook voor het eerst in zijn leven de gele trui. De Britse sportbom beleeft een uitermate succesvolle eerste week.

Bij zijn nieuwe team Dimension Data werd geen seconde getwijfeld over de potentie van Mark Cavendish. Nu niet, maar eerder in het jaar ook niet.

"Ik heb altijd in Mark geloofd", aldus ploegleider Roger Hammond van de Zuid-Afrikaanse formatie in gesprek met NU.nl. "Ik kan je de berichten laten zien die we hem ver voor de Tour stuurden. Ook op zijn mindere momenten herinnerde ik hem eraan dat het hard werken was, maar dat het zich later zou uitbetalen. Hij geloofde daarin en wij geloofden daarin, dus we zijn totaal niet verrast."

De etappe van gisteren verliep wat chaotisch, maar Cav wist het in de diepe finale toch nog recht te trekken. Hammond: "Ik had graag gezien dat we in de sprintvoorbereiding wat beter bij elkaar hadden gezeten als team, maar Mark is er een meester in om zich uit de problemen te werken. Bovendien heeft hij momenteel zoveel vertrouwen en is hij duidelijk in de vorm van zijn leven. En vertrouwen en topvorm is een heel gevaarlijke combinatie."