Gelukkige Cavendish: "Het was zoals in the old days"

Mark Cavendish kon zijn geluk niet op nadat hij vanmiddag in Montauban alweer zijn derde etappezege van deze Tour de Fra...

Gelukkige Cavendish: "Het was zoals in the old days"
  • Afbeelding van Mark Cavendish Mark Cavendish

Mark Cavendish kon zijn geluk niet op nadat hij vanmiddag in Montauban alweer zijn derde etappezege van deze Tour de France had geboekt. "Mijn hemel, dat was beangstigend. Zoals in the old days, surfen van wiel naar wiel", klonk het enthousiast.

Met een ultieme krachtsexplosie verwees de Britse sprinter van Dimension Data Marcel Kittel in de slotmeters naar de tweede plek. En dat terwijl de voorbereiding niet optimaal verliep. "Er waren vandaag twee finishes. De eerste lag op twaalf kilometer van het einde, toen de weg versmalde. Daar zaten Bernie (Bernhard Eisel, red.) en ik iets te ver van achteren. Het was echt een slachtpartij in de finale. Overal doken gasten op, draaien, keren. Ik wilde het wiel van Marcel Kittel. Daar was ik echt voor aan het vechten."

Uiteindelijk belandde Cavendish in het wiel van de Duitser en begon hij in pole position aan de sprint. "Op de laatste lange, snelle rechte lijn wist ik dat ik vroeg aan moest gaan, omdat het lichtjes bergaf liep. Toen heb ik de grote versnelling erop gegooid en ben ik vol aangegaan. Ik ben echt doorgegaan tot de streep, want deze wilde ik erg graag."