Froome: "Ik was verrast dat Nibali moest lossen"

Chris Froome is blij met het verloop van de vijfde etappe. Zelf bleef hij uit de problemen en hij pakte tijd op concurre...

Froome: "Ik was verrast dat Nibali moest lossen"
  • Afbeelding van Chris Froome Chris Froome

Team Sky nam vrijwel de gehele dag de leiding over het peloton. Het Britse team liet de kopgroep uitlopen naar een klein kwartier, maar doordat Movistar de regie overnam werd het toch nog een zware dag. Leider Chris Froome kwam echter geen moment in de problemen.

"Voor ons was het zaak vooraan te blijven en geen tijd te verliezen op de klassmentsrenners. De afdalingen waren vrij gevaarlijk. We wisten dat de kopgroep weg zou blijven vandaag en nu hangt de gele trui om de schouders van Van Avermaet, die een indrukwekkende koers reed", aldus Froome op de teamsite. Ook over zijn eigen rijden is de tourwinnaar van 2013 en 2015 tevreden. "We zijn blij dat we uit de problemen zijn gebleven en het is weer een dag die voorbij is in de eerste week."

"Het was niet echt onze interesse om de koers hard te maken. De grote dagen komen nog. Vandaag was een dag waar het niet noodzakelijk was om de confrontatie te zoeken met de andere uitdagers. Ik was wel verbaasd dat Vincenzo Nibali niet kon volgen. Ik had verwacht dat hij beter in vorm zou steken. Dat Contador niet mee kon is vrij normaal na de zware valpartijen van hem. "