Naesen noemt rode rugnummers 'wel leuk'

Oliver Naesen kleurde vandaag de dag in de kopgroep. Het leverde hem de rode rugnummers op. "Ik was liever voorgebleven,...

Naesen noemt rode rugnummers 'wel leuk'
  • Oliver Naesen Oliver Naesen

Oliver Naesen kleurde vandaag de etappe door ten aanval te trekken. Samen met Markel Irizar, Alexis Gougeard en Andreas Schillinger reed hij ruim tweehonderd kilometer vooruit. De Belg van IAM Cycling werd beloond met de prijs voor meest strijdlustige renner. "Dat is wel leuk. Het is toch het centrum van de wielerwereld", zei hij tegen Sporza. 

Echte kans hebben Naesen en co niet gehad op de winst. "Ik was natuurlijk liever voorgebleven, maar de rode rugnummers zijn ook leuk. We hebben niet echt kans gemaakt op de winst, want het ging vaak hard en lang naar beneden. Ik vind het wel beter zo dan gisteren. Ik koers liever van begin af aan."

Ook gaf Naesen een kijkje in de vlucht van de dag. "Er werd weinig gezegd in de kopgroep. De meest ervaren van ons, Markel Irizar, zei soms dat we iets rapper moesten rijden of dat we moesten gaan eten. Het was wel een gezellige dag. Ik ga het zeker opnieuw proberen, maar het liefst wel een rit waar de kans groter is om vooruit te blijven."