Vichot kroont zich weer tot Frans kampioen

Arthur Vichot is voor de tweede keer in zijn carrière Frans kampioen geworden. Hij bleef in Vesoul Tony Gallopin en Alex...

Vichot kroont zich weer tot Frans kampioen
  • Tony Gallopin Tony Gallopin

Arthur Vichot is voor de tweede keer in zijn loopbaan Frans kampioen geworden. De renner van FDJ was de snelste van een trio dat zou strijden voor de overwinning. Vichot bleef in Vesoul Tony Gallopin en Alexis Vuillermoz voor. 

In de finale lieten de favorieten zich zien van voren. Doordat Julian Alaphilippe en Romain Bardet ten aanval trokken, moesten ook Thibaut Pinot, Gallopin en Jerome Coppel uit hun schulp trekken. Op ruim tien kilometer van de meet werd de kopgroep echter teruggefloten.

Vervolgens trok er een trio ten aanval, namelijk Vichot, Vuillermoz en Gallopin. Direct sloegen zij een gat van een halve minuut waardoor ze een gat hadden dat groot genoeg was om voor de winst te rijden. Gallopin probeerde zijn metgezellen te verrassen, maar dat lukte niet. Vichot was in de eindsprint de snelste, waardoor hij voor de tweede keer in zijn loopbaan Frans kampioen is.