Grote ronden straks in Chinese handen?

Grote ronden straks in Chinese handen?

Zijn de Tour de France en de Giro d'Italia straks in Chinese handen? Misschien, want volgens James Emmett, van het vooraanstaande Britse sport en marketing tijdschrift Sportspro is er door de Chinese zakenman Wang Jianlin een concreet aanbod gedaan om zowel de ASO als RCS Sport over te nemen.

De Franse en Italiaanse organisaties organiseren elk jaar de Giro, Tour en de Vuelta. In een interview dat Emmett had met Brian Cookson, voorzitter van de UCI, zei Emmett dat hij de informatie had verkregen via 'betrouwbare autoriteiten'.

Jianlin is eigenaar van Dalian Wanda Group, China's grootste onroerend goed ontwikkelaar. Jianling is tevens voor 20 procent eigenaar van de voetbalclub Atletico Madrid.

Emmett vroeg Cookson verder in het interview of hij was voorbereid op het scenario dat Jianling de grote rondes kocht en zijn eigen 'WorldTour', buiten de UCI om zou organiseren. Cookson antwoordde daarop dat het een fout zou zijn van de ASO om hun evenementen buiten de UCI om te organiseren en dat het geen uitgemaakte zaak is dat zij zich verder kunnen uitbreiden buiten Frankrijk."Maar of ASO en RCS Sport te koop zijn is niet mijn zaak, maar die van hun", besloot Cookson.