Thibaut Pinot grijpt rit- en eindzege in Criterium International

Thibaut Pinot grijpt rit- en eindzege in Criterium International
  • Thibaut Pinot Thibaut Pinot

Thibaut Pinot heeft de eindzege gegrepen in het Criterium International. Dat deed de renner van Française Des Jeux in stijl, want hij greep eveneens de laatste etappe. Gisteren won Pinot al de tijdrit op Corsica. Tweede werd Roger Latour, terwijl Arnold Jeanesson als derde de finish passeerde. 

In de vlucht van de dag zaten enkele opvallende namen, want onder andere Cyril Gautier en Thomas Voeckler maakten deel uit van de kop van de koers. De meest merkwaardige naam was echter Moreno Moser, de Italiaan van Cannondale begon de dag als nummer vier in het klassement, maar koos toch de vroege aanval. Op de slotklim nam Française des Jeux het heft in handen, wat ervoor zorgde dat de vluchters vroeg werden opgeslokt.

Op de lastige Col de l'Ospedale verkleinde knechten van Pinot, Sebastien Reichenbach en Alexandre Geniez, het peloton. Er bleef enkel nog een elitegroepje over met onder andere Jean-Christophe Peraud, Pinot, Alexis Vuillermoz, Lawson Craddock en ook Sam Oomen. Ag2r-talent Roger Latour brak de wedstrijd open in dienst van Peraud, maar de ervaren Fransman kon het tempo van zijn jonge ploeggenoot niet volgen en moest niet veel later de gehele kopgroep laten gaan.

Uiteindelijk was het Pinot zelf die Latour ging halen. Vrij snel liet de gele trui zijn kompaan achter en kon hij dus veilig naar de zege soleren. In de achtergrond reed Oomen een uitstekende laatste kilometer. De Giant-Alpecin-klimmer eindigde als vijfde. Door zijn vijfde plaats klom de Brabander naar de derde plek in het eindklassement.