William Bonnet: ‘’De Tour-crash heeft me veranderd’’

William Bonnet: ‘’De Tour-crash heeft me veranderd’’
  • Afbeelding van William Bonnet William Bonnet

William Bonnet zat midden december weer voor het eerst op de fiets na zijn zware valpartij in de Tour de France naar Huy, waarbij ook Tom Dumoulin moest opgeven. In een uitgebreid artikel doet de Fransman zijn verhaal aan Rouleur.cc.

Bij die crash ging Bonnet als eerste tegen de vlakte, daarbij brak hij gedeeltes in zijn nek. Vervolgens kon de sprinter drie maanden lang niets doen. Twee maanden lang bracht hij de tijd door in een nekkorset en vervolgens nog een maand in een brace. “Twee maanden lang kon ik mijn huis niet verlaten, ik kon niet rijden. Ik ging naar mijn medische afspraken per ambulance. Ik had zelfs een maand waar ik passagier was en mijn vrouw me rondreed. Voor drie maanden deed ik niets.”

Bonnet heeft gedacht dat het einde van zijn carrière in zicht was door de val. “Ja, ik heb de vraag gesteld of ik moest stoppen, omdat het serieus was. Op 1 december vertelde een chirurg me dat ik kon terugkeren naar de weg, omdat we gezien hebben dat het allemaal goed is versterkt en gerepareerd. Maar de Tour-crash heeft me wel veranderd.” Bonnet hoefde niet te wanhopen bij het zoeken van een nieuw team, ondanks dat zijn contract bij FDJ afliep. Enkele uren na zijn crash bezocht team baas Marc Madiot hem in het ziekenhuis en verzekerde hem dat zijn contract vernieuwd zou worden.