Wout van Aert zegeviert in eerste wereldbekerwedstrijd

Wout van Aert zegeviert in eerste wereldbekerwedstrijd
  • Afbeelding van Wout van Aert Wout van Aert

De eerste wereldbekerwedstrijd veldrijden van het seizoen is gewonnen door Wout van Aert. De jonge Belg bleef zijn ervaren landgenoot Sven Nys voor. Michael Vantourenhout vervolledigde het podium. Beste Nederlander was Lars van der Haar, die eindigde op een vierde plek.

Voor het eerst in de geschiedenis van het veldrijden werd de wereldbeker buiten Europa gereden. Ondanks dat de manche ’s avonds werd afgewerkt, waren de temperaturen nog steeds hoog. Op het moment dat Tom Meeusen viel na een slippertje bij de balken, barstte de wedstrijd los. In zijn tuimeling nam hij Lars van der Haar met zich mee. Niet veel later trok Michael Vantourenhout ten aanval.

Vantourenhout bleek een mooi gaatje te hebben geslagen. Het sein voor Wout van Aert en Sven Nys om in de achtervolging te gaan. Lars van der Haar probeerde ook zijn karretje aan te hangen, maar dat lukte de renner van Giant-Alpecin niet.

Op twee zwaardere stukken verhoogde Van Aert het tempo voorin. Meter voor meter sloop Van Aert weg van Nys. Vantourenhout was toen al weggevallen bij de koplopers. Uiteindelijk wist Van Aert zijn voorsprong uit te bouwen en onbedreigd naar de finish te rijden. Van Aert is logischerwijs ook de eerste leider in het wereldbekerklassement.