Transfer-update: Mikel Landa bevestigt transfer naar Team Sky

Transfer-update: Mikel Landa bevestigt transfer naar Team Sky
  • Afbeelding van Mikel Landa Mikel Landa

Sinds 1 augustus kunnen de renners in het peloton weer van ploeg veranderen. Wieler Revue zet de belangrijkste ontwikkelingen op een rij:

Het lag al in de lijn der verwachting, maar nu is de kogel daadwerkelijk door de kerk. Mikel Landa heeft bevestigd dat hij Astana gaat verlaten voor Team Sky. De nummer drie in de Giro voelt meer vertrouwen van de Britse formatie. ‘’Bij Sky gaan ze een team om me heen bouwen. Bij Astana hebben ze geen plaats voor mij als leider. Ik begreep meteen dat ze vol voor Aru zouden kiezen.’’

Ook Thomas Degand maakt een transfer. De Belg keert terug bij Wanty-Groupe Gobert. Hij tekent voor twee jaar. Op de site van zijn nieuwe ploeg reageert hij verheugd. ‘’Ik ben blij om terug te keren bij Wanty-Groupe Gobert. Ik heb goede herinneringen aan de ploeg en mede door hen heb ik de kans gekregen om te rijden in de WorldTour afgelopen jaar. Ik kijk ernaar uit om weer met Hilaire van der Schueren te werken.’’ Afgelopen jaar reed Degand voor IAM Cycling.

Amerikaans kampioen Matthew Busche doet net als Degand een stapje terug. Busche rijdt volgend jaar voor het Pro-Continentale UnitedHealthCare. Hij keert Trek Factory Racing de rug toe. Tot slot zijn er nog een paar contractverlengingen te vermelden. Sascha Modolo verbindt zich voor twee extra jaren aan Lampre-Merida. Bij Astana hebben Paolo Tiralongo, Diego Rosa en Dario Cataldo hun contract verlengd. Tiralongo voor één jaar. Rosa en Cataldo staan twee extra jaren op de loonlijst bij Astana.