Transfer-update: 'Cavendish naar MTN-Qhubeka'

Transfer-update: 'Cavendish naar MTN-Qhubeka'

Sinds 1 augustus kunnen de renners in het peloton weer van ploeg veranderen. Wieler Revue zet de belangrijkste ontwikkelingen op een rij: 

Mark Cavendish stapt volgend seizoen op de fiets van MTN-Qhubeka, volgens Cyclingweekly. De Brit, die ook in de belangstelling staat van Trek en Tinkoff-Saxo, zou de overstap van Etixx-Quick Step naar het Zuid-Afrikaanse team maken. Ook leadout-man Mark Renshaw zou dezelfde weg bewandelen. Cavendish wil volgend jaar naar de Olympische Spelen, maar Patrick Lefevere zit dat niet zitten. "Mijn sponsors willen niet miljoenen betalen aan iemand die zich zes maanden voorbereidt op de Spelen."

Topcompetitie-winnaar Twan Castelijns verhuist voor twee seizoenen naar LottoNL-Jumbo. De winnaar van de Topcompetitie krijgt een jaarcontract aangeboden bij Roompot Oranje Peloton, maar Castelijns prefereert een contract bij de loterij/supermarkt-ploeg. De 26-jarige Brabander komt over van het continentale Babydump-team.

Oudgediende Tom Boonen blijft Lefevere trouw, want de Belg rijdt ook volgend seizoen voor Etixx-Quick Step. Boonen is daarmee een van de langste 'blijvers' binnen het profpeloton, want de coureur is al sinds de oprichting in 2003 bij de ploeg. "Het team is eigenlijk meer dan een team voor mij. Deze groep is speciaal, omdat we elk jaar konden groeien, waarbij toch een familiale sfeer behouden werd."

Ook Vuelta-verrassing Esteban Chaves blijft zitten waar hij zit. De Colombiaan zet zijn handtekening onder een nieuw contract van drie jaar bij Orica-GreenEdge. Chaves won in de huidige Ronde van Spanje al twee ritten en droeg zes dagen de rode leiderstrui. Momenteel staat de 25-jarige Zuid-Amerikaan zevende in het algemeen klassement, op drieënhalve minuut van leider Tom Dumoulin.

Laatste nieuws