Dylan Groenewegen spurt naar de zege in Brussels Cycling Classic

Dylan Groenewegen spurt naar de zege in Brussels Cycling Classic
  • Afbeelding van Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

De Brussels Cycling Classic is gewonnen door Dylan Groenewegen. In de spurt wist hij Roy Jans en Tom Boonen te verslaan. In eerste instantie werd Jans tot winnaar uitgeroepen, maar na het zien van de finishfoto werd dat teniet gedaan.

Het vroegere Parijs-Brussel staat bekend als een sprintkoers en dat was dit jaar niet anders. Een kopgroep van vijf ontstond aan het begin van de etappe. Daarin zaten Jelle Wallays (Topsport-Vlaanderen), Alessandro Malaguti (Nippo-Vini Fantini), Daniil Fominykh (Astana), Kevin van Melsen (Wanty-Groupe Gobert) en Sébastien Delfosse (Wallonie Brussel).

Op zo een dertig kilometer van de meet werden zij teruggehaald. Dit was het sein voor enkele renners om ten aanval te trekken. Onder andere Sep Vanmarcke, Tony Gallopin en Mike Terpstra probeerden het. Ze kregen echter weinig ruimte. Alleen Frederik Backaert van Wanty-Groupe Gobert en Daan Myngheer van Verandas Willems reden een tijd voor het peloton uit.

Toch was het onmogelijk om als vluchter uit de greep te blijven. Etixx-Quick Step controleerde de race in dienst van Tom Boonen. In de sprint wist de eenmalig winnaar van de Brussels Cycling Classic het uitstekende werk van zijn teamgenoten niet af te maken. Roy Jans en Dylan Groenewegen waren Boonen te snel af. Marcel Kittel was toen al uit de wedstrijd. De Duitser loste op een klein heuveltje en stapte niet veel later uit koers.