Jakobsen wint met overmacht eerste etappe Volta ao Algarve

Fabio Jakobsen heeft zijn tweede seizoenszege geboekt. De Nederlander versloeg Elia Viviani en Matteo Trentin in de eerste etappe van de Volta ao Algarve.

Jakobsen
  • Matteo Trentin Matteo Trentin
  • Elia Viviani Elia Viviani
  • Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen

De Volta ao Algarve mag dit jaar uitpakken met een uitstekende startlijst. Mathieu van der Poel begint er zijn seizoen, Remco Evenepoel gaat op jacht naar zeges in Portugal en ook onder anderen Geraint Thomas, Dan Martin en Tim Wellens reisden af naar Portugal. De eerste etappe was er een voor de sprinters en vooraf lag het in de lijn der verwachting dat het een duel tussen Viviani en Jakobsen zou worden.

Er waren drie dappere strijders die vroeg ten aanval trokken. Daar zaten geen bekende namen bij en de sprintersploegen hoefden dan ook lange tijd geen al te serieuze jacht te maken, want het drietal zou vanzelf terug wapperen. Het was wel even alle hens aan dek bij de sprintersploegen toen Tim Wellens ten aanval trok op een van de stukken die heuvelop ging. De Belg werd echter vakkundig geschaduwd door João Almeida, die zijn werk in dienst van Jakobsen uitstekend deed.

Het zou dan ook uitdraaien op een massasprints. Van der Poel had vooraf aangekondigd niet mee te doen in de gevaarlijke sprints. Ondanks dat hij in uitstekende positie zat, liet hij zich in de slotfase terugzakken. Het was mede daardoor wel enigszins chaotisch en er was geen enkele ploeg die hun treintje op het juiste spoor kreeg. Toch waren wel alle sprinters present vooraan. Viviani ging als eerste aan en leek zijn eerste zege voor Cofidis te gaan boeken. Dat was buiten ex-ploegmaat Jakobsen gerekend, want de Nederlander had duidelijk veel meer over en zette de Italiaan ogenschijnlijk eenvoudig op zijn plaats. Voor Jakobsen is het zijn tweede zege van het jaar.

Nieuws
  • Cor Vos