Evenepoel: 'Ik heb veel aan mijn explosiviteit gewerkt'

Met een krachtige demarrage liet Remco Evenepoel in de tweede etappe van de Volta ao Algarve al zijn concurrenten achter zich. De jonge Belg heeft hard getraind om dit seizoen explosiever voor de dag te komen.
Evenepoel

Evenepoel stond namelijk niet bekend als iemand met veel buskruit in zijn benen. Hij kon snoeihard fietsen, maar heel explosief was hij niet. Met die status maakte hij in Portugal korte metten. Hoewel zijn aanval de nodige renners verraste, kon enkel Maximilian Schachmann in het vervolg nog in de buurt komen. "De ploeg hield me heel dag uit de wind. Tijdens de rit voelde ik me goed en daarom wilde ik iets proberen in de slotkilometer. Ik vroeg João Almeida om het tempo strak te houden. Op vijfhonderd meter ging ik vol in de aanval. Ik heb mezelf hier toch wel verrast."

Toch weet Evenepoel ook dat het een gevolg is van zijn trainingsopbouw. "Ik werkte veel aan mijn versnelling, maar deze progressie is geweldig. Ik ben blij dat ik de gele trui heb kunnen overnemen van Fabio Jakobsen. We gaan proberen deze te behouden, al liggen er nog genoeg uitdagingen op de route." In de Volta ao Algarve staat er vrijdag een etappe op het programma die op het eerste oog voor de sprinters gaat zijn.

Overigens was Evenepoel na zijn zege emotioneel. Niet door zijn eigen prestatie, maar doordat zijn collega Nikolas Maes door een moeilijke tijd gaat. De wegkapitein van Lotto Soudal verloor vorige week zijn zoontje. "Er zijn belangrijkere dingen in het leven dan het winnen van een koers", zo vertelt Evenepoel. "Daarom zijn mijn gedachten bij Nikolas en zijn familie. Deze zege is voor hen. Zij zijn er altijd voor mij en dat laat nog maar eens zien hoe belangrijk het is om je geliefden aan je zijde te hebben."

  • Remco Evenepoel

Laatste nieuws