Ackermann opent UAE Tour met zege

Pascal Ackermann heeft de eerste etappe in de UAE Tour gewonnen. Hij bleef Caleb Ewan en Rudy Barbier voor. Dylan Groenewegen eindigde op een vierde plaats.

Ackermann
  • Pascal Ackermann Pascal Ackermann
  • Rudy Barbier Rudy Barbier
  • Caleb Ewan Caleb Ewan
  • Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

De eerste etappe in Dubai was er eentje voor de sprinters. Met Mark Cavendish, Caleb Ewan, Dylan Groenewegen, Pascal Ackermann, Sam Bennett en Fernando Gaviria zijn bijna alle topsprinters aanwezig in de Verenigde Arabische Emiraten. Veel ploegen hoopten dan ook op een massasprint en dat was te zien aan de samenstelling van de kopgroep. Slechts twee renners kozen voor de aanval, namelijk Nikolay Cherkasov en Leonardo Tortomasi. Hun aanval was voornamelijk om in beeld te rijden, want ze zouden nooit zicht hebben op de zege.

Met nog vijftien kilometer voor de boeg ging het tempo in het peloton omhoog. Het leidde tot hachelijke situaties, maar gelukkig bereikte het peloton de eindstreep zonder valpartijen. Team Jumbo-Visma probeerde een trein op te zetten in dienst van Groenewegen, maar de Amsterdammer zat een aantal keer niet in het wiel bij lead-out Timo Roosen. In de slotfase leek Groenewegen weer goed te zitten, maar twee kilometer van de meet zette Team NTT hun aanval in. Dat was te vroeg, want hun sprinter, Max Walscheid, werd te vroeg afgezet.

Vervolgens was het Ackermann die aanging. De Duitser wist zijn inspanning wel vol te houden en boekte zo zijn tweede zege van het seizoen. Achter de sprinter van Bora-hansgrohe strandden Caleb Ewan en Rudy Barbier in zijn wiel. De snelste sprint kwam ongetwijfeld op naam van de nummer vier: Groenewegen. De Nederlander raakte ingesloten en kon pas laat zijn sprint inzetten. Logischerwijs kwam hij daardoor te laat om nog te winnen.

Nieuws
  • Cor Vos