Pogacar wint tweede finish op Jebel Hafeet

Adam Yates won de eerste finish op Jebel Hafeet. Vandaag ging de eer naar Tadej Pogacar. De Sloveen kon leider Adam Yates echter niet kraken in de UAE Tour.

Pogacar
  • Afbeelding van Adam Yates Adam Yates
  • Afbeelding van Tadej Pogacar Tadej Pogacar

Vijf renners trokken vroeg ten aanval tijdens de etappe. Namelijk Larry Warbasse, James Knox, Tosh Van der Sande, Cristian Scaroni en Andrea Garosio. Hoewel het af en toe onrustig was in het peloton vanwege de opspelende wind, gebeurde er tot Jebel Hafeet niet al te veel noemenswaardig. Op de slotklim ging Knox er vooraan direct vandoor. De Brit van Deceuninck-Quick Step bleek duidelijk de sterkste vooraan en wist zijn inspanning tot vier kilometer van de meet vol te houden, maar toen kwamen de favorieten hem voorbijgereden.

In het peloton had vooral Davide Formolo lang op kop gereden. Gezien het feit dat de UAE Tour zeer belangrijk is voor UAE Team Emirates, hoopte de ploeg leider Adam Yates vandaag onder druk te kunnen zetten. Kopman Tadej Pogacar viel dan ook meerdere keren aan, maar Yates kwam nooit in de problemen. Uiteindelijk bleken Pogacar, Yates, Alexey Lutsenko en David Gaudu wederom het beste van de klimmers en zat Ilnur Zakarin daar niet ver achter. Toen het in de slotkilometer stilviel kwam de Rus dan ook weer aansluiten.

De vijf zouden gaan uitmaken wie er met de dagzege aan de haal zou gaan. Aangezien er net voor de finish een gevaarlijke bocht lag, gingen de vijf in volle vaart richting die bocht af. Lutsenko gooide de deur dicht voor de explosieve Yates en ging als eerste de bocht in. De Kazach leek de dagzege te gaan grijpen, maar dat was buiten Pogacar gerekend. Yates eindigde als derde, maar deed wel gouden zaken in het algemeen klassement. Met nog twee vlakke etappes voor de boeg kan het haast niet meer misgaan voor de Brit van Mitchelton-Scott.

Nieuws
  • Cor Vos