EF Pro Cycling wil niet deelnemen aan Italiaanse koersen

EF Pro Cycling heeft bij de UCI een verzoek ingediend om niet te hoeven deel te nemen aan de Italiaanse koersen. Teammanager Jonathan Vaughters: "Het is geen kwestie van bang zijn, maar een kwestie van verantwoordelijk nemen."

EF
  • EF Pro Cycling EF Pro Cycling

In de brief aan de internationale wielerunie vraagt EF Pro Cycling of het de Italiaanse koersen kan overslaan in verband met het Coronavirus. Normaliter ben je als WorldTour-formatie verplicht om te starten en zou er een straf op staan als je dat niet zou doen. EF Pro Cycling hoopt met deze brief ervoor te zorgen dat er geen straf op komt te staan mocht je niet van start gaan in het noorden van Italië.

Ondertussen blijft ook het overgebleven peloton in de Verenigde Arabische Emiraten de gemoederen flink bezighouden. La Gazzetta dello Sport meldt namelijk dat vier renners besmet zijn geraakt met het virus. Het zou gaan om een Italiaan, Colombiaan en twee Russen. Fernando Gaviria is de enig overgebleven Colombiaan op het moment in Abu Dhabi. In totaal zouden er twaalf besmettingen zijn geconstateerd in de karavaan.

Momenteel verblijven er dan ook nog drie ploegen in quarantaine: Cofidis, Groupama-FDJ en Gazprom-RusVelo. Op eigen verzoek is ook UAE Team Emirates langer gebleven, zodat ze verder onderzoek konden uitvoeren. Het Franse Le Telegramme meldt dat de drie ploegen daar zeker tot 14 maart moeten blijven.

Nieuws
  • Cor Vos