Bonifazio zegeviert in vijfde etappe Parijs-Nice

Niccolo Bonifazio heeft de vijfde etappe van Parijs-Nice voor zich opgeëist. Vluchter Jan Tratnik werd net voor de streep bijgehaald, waarna de Italiaan de snelste benen toonde.

Bonifazio
  • Afbeelding van Jan Tratnik Jan Tratnik

Hoewel er overal in Europa maatregelen worden genomen tegen het coronavirus wordt er in Frankrijk 'gewoon' gekoerst. Zonder onder anderen Oliver Naesen, Tejay van Garderen en Pascal Ackermann vertrok het peloton voor een etappe met verschillende beklimmingen. Een aantal renners ging ervandoor, namelijk Alexis Gougeard, Jan Tratnik, Anthony Turgis en Ryan Mullen. Daarbij zaten enkele erkende hardrijders, waardoor het peloton van goede huizen moest komen om de kopgroep onder controle te houden.

Op kop van het peloton namen vooral Lotto Soudal en Cofidis de honneurs waar, in dienst van Caleb Ewan en Elia Viviani. Op het laatste heuveltje van de dag liet Julian Alaphilippe zich zien, maar de Fransman wist niet weg te komen. Niet veel later demarreerde Bob Jungels en de Luxemburger kreeg ploeggenoot Kasper Asgreen, Nikias Arndt, Jasper Stuyven en Pello Bilbao met zich mee, maar ook hun aanval zong het niet heel lang uit. Vooraan moesten Turgis en Mullen ondertussen de rol lossen. Niet veel later werd ook Gougeard uit de wielen gereden door Tratnik.

De eenzame vluchter: Jan Tratnik

Tratnik legde zich in tijdritpositie en de Sloveen van Bahrain-McLaren had duidelijk nog iets over in zijn energievoorraad. Met vijf kilometer te gaan had Tratnik nog twintig seconden over en onder de vod was het nog zeker tien seconden. Tratnik stond nog eens op de pedalen, maar viel in de laatste halve kilometer stil. Achter hem kwam Bonifazio precies op het juiste moment. De Italiaan bleef Ivan Garcia Cortina en Peter Sagan voor.

Nieuws
  • Cor Vos