doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_menu_allpages');

Mathieu van der Poel: "Speel heel veel Fortnite"

Mathieu van der Poel was gisteravond te gast in de Facebook live van Sporza. Tegen de Belgische zender vertelde hij dat hij, als hij mocht kiezen de monumenten zou laten plaatsvinden en misschien nog wat Waalse klassiekers. Volgens de alleskunner komen dan alle renners aan bod.
doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-61a8bfeb1979f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61a8bfeb1979f img{#fig-61a8bfeb1979f img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61a8bfeb1979f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61a8bfeb1979f img{#fig-61a8bfeb1979f img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61a8bfeb1979f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61a8bfeb1979f img{#fig-61a8bfeb1979f img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61a8bfeb1979f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61a8bfeb1979f img{#fig-61a8bfeb1979f img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Mathieu van der Poel: "Speel heel veel Fortnite"

Coronacrisis of niet, Mathieu van der Poel heeft gisteren 'gewoon' meer dan 200 kilometer getraind. Hij heeft ook de vurige hoop om nog iets van het seizoen te maken, vertelt hij tegen Sporza: Ik was wat ziekjes in de Algarve en heb nadien heel goed gewerkt op stage in Spanje. Ik was vooral naar het tweeluik Ronde van Vlaanderen - Parijs-Roubaix aan het werken, de rest kwam misschien iets te vroeg. Ik zat op schema, maar dat zal niemand weten nu."

doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_top_article');

"Ik kan me wel inbeelden dat bepaalde renners het een heel moeilijke periode vinden en hulp zoeken bij een mental coach. Vooral renners die zich moeten bewijzen omdat ze zonder contract zitten. Voor hen is deze situatie dus nog veel vervelender natuurlijk."

'Ben ergens wel bang om het virus te krijgen'

"Ik ben ergens wel bang om het coronavirus te krijgen. De longen kunnen permanent aangetast worden en dat is voor een sporter geen goede zaak. Ik heb al dingen gelezen over het virus en je weet niet wat wel te geloven en wat niet. Het stoort mij dat mensen die er niets van kennen ook hun mening geven."

doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_middle_article');

Klassiekers in het najaar? Geen probleem voor VDP

In het gesprek vertelt Van der Poel dat het voor hem geen probleem is om de klassiekers in het najaar in te halen, maar hij geeft wel aan dat niemand weet hoelang deze situatie aan zal houden. Hij heeft wel een advies: "Als ik mag kiezen, dan zou ik monumenten laten plaatsvinden en misschien nog wat Waalse klassiekers. Dan komen alle renners aan bod."

"Als alles goed gaat, heb ik nog 10 à 15 jaar de tijd om de klassiekers te rijden", vervolgt hij. "De situatie is voor iedereen klote, maar gelukkig mogen we nog altijd buiten fietsen. Ik heb de knop al bij al snel kunnen omdraaien. Het heeft gewoon geen zin om je druk te maken. Ik werk voorlopig naar niets toe. Het is kwestie van bezig te blijven en de basiscondititie te onderhouden. Zodra we een datum hebben, kunnen we weer specifiek naar iets toewerken."

Huishouden? Liever Fortnite

Op de vraag of Van der Poel zich nu ook meer bezig hield met het huishouden, kwam hij met een opvallend, maar voor wie hem een beetje kent, verwacht antwoord: "Ik heb gisteren geholpen met het afspuiten van de tuinstoelen, maar ik moet zeggen dat mijn vriendin bijna alles in het huishouden doet. Ik ben daar zelf vrij lui in en speel heel veel Fortnite."

doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws