Movistar lanceert Netflix documentaire over 2019

Movistar heeft een documentaire gelanceerd op Netflix over het seizoen 2019, met daarin als interessantste gebeurtenissen de Giro-zege van Richard Carapaz en de spanningen tussen Mikel Landa en Nairo Quintana in de Tour.

valverde en quintana
  • Mikel Landa Mikel Landa
  • Richard Carapaz Richard Carapaz

Het zijn zware tijden voor de wielerliefhebbers die niet meer van de koers kunnen genieten op televisie. Wellicht dat de documentaire van Movistar genaamd 'El Dia Menos Pensada' uitkomst biedt. Team Movistar wordt gedurende het seizoen 2019 gevolgd waarin men een spectaculair inkijkje wordt gegund binnen het grootste Spaanse team. "Er zijn filmbeelden gemaakt gedurende acht maanden uitgestrekt van Zuid-Amerika tot aan Europa. Van het hoofdkwartier in het Spaanse Pamplona tot aan de thuisprovincie van Ricard Carapaz, Carchi in Venezuela", aldus een persbericht van het team.

Spanningen tussen Landa en Quintana

Het succesverhaal van Richard Carapaz in de Giro wordt uiteraard uitgebreid belicht, maar ook de spanningen tussen Mikel Landa en Nairo Quintana in de Tour de France komen aan bod. "Als zij hun problemen niet snel oplossen, dan hebben wij als ploeg een groot probleem" zegt wereldkampioen Valverde in de documentaire. De spanningen komen tot een hoogtepunt als Quintana in de Tourrit over de Tourmalet wordt gelost, maar de ploeg gewoon hard aan kop van het peloton blijft sleuren.

Nieuws
  • cor vos